Steeds meer bouwdossiers van de gemeente Bergen op Zoom zijn online raadpleegbaar via ons E-loket Bouwdossiers. Als resultaat van een grootschalig digitaliseringsproject zijn inmiddels ruim 37.000 van de 45.000 dossiers beschikbaar. Wekelijks voegen we nieuw beschikbare dossiers aan de database toe, eind deze zomer kunt u naar verwachting alle Bergse dossiers online kosteloos inzien.

Het West-Brabants Archief wil in samenwerking met zijn negen aangesloten gemeenten in hoog tempo zo veel mogelijk bouwdossiers online raadpleegbaar maken. Zo zijn van Moerdijk alle dossiers inmiddels beschikbaar en werken ook de gemeenten Halderberge en Woensdrecht hard aan het verder digitaliseren van hun bouwdossiers. Inmiddels zijn via dit digitale loket in totaal meer dan 68.000 bouwdossiers uit West-Brabant opvraagbaar.

Via het E-loket Bouwdossiers kunnen bezoekers eenvoudig de beschikbare bouwdocumenten van een adres in ons werkgebied opvragen. Maar ook van de gemeenten die nu nog niet op ons E-loket zijn aangesloten – Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Zundert - zijn de meeste dossiers wel digitaal te verkrijgen. Bekijk hiervoor onze pagina Bouwvergunningen. Zo hoeven bezoekers niet meer naar de studiezaal in Bergen op Zoom te komen om bouwplannen in te zien, maar kunnen ze de documenten thuis kosteloos downloaden en bekijken.