Het West-Brabants Archief zet nadrukkelijk in op een verdere uitbreiding van zijn digitale dienstverlening. Na de kosteloze service ‘Scanning on demand’ wil het nu ook in hoog tempo zo veel mogelijk bouwdossiers uit het werkgebied online raadpleegbaar maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is in eerste fase een grootschalige digitalisering van zo’n 45.000 bouwdossiers uit Bergen op Zoom (periode 1870 – 2002). Vanwege het uitbesteden van de digitalisering is een deel van deze dossiers tijdelijk fysiek niet raadpleegbaar, maar in het derde kwartaal van dit jaar zullen al deze dossiers voortaan online beschikbaar zijn.

20200207 Digitalisering bouwdossiers web

 

 

 

 

 

 

 

Om mensen die een bouwdossier willen raadplegen zo goed mogelijk te helpen, liet het West-Brabants Archief het E-loket Bouwdossiers ontwikkelen. Via deze website kunnen bezoekers eenvoudig de beschikbare bouwdocumenten van een adres in ons werkgebied opvragen. Zo hoeven ze niet meer naar de studiezaal in Bergen op Zoom te komen om bouwplannen in te zien, maar kunnen ze de documenten thuis kosteloos downloaden en bekijken. Van de gemeente Moerdijk zijn inmiddels alle bouwdossiers online opvraagbaar, voor de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge en Woensdrecht wordt hier de komende maanden dus hard aan gewerkt. Voor de gemeenten Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, en Zundert stuurt men best steeds een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het betreffende adres om te informeren of de dossiers online dan wel fysiek in de studiezaal raadpleegbaar zijn. Een overzicht vindt u op onze pagina Bouwvergunningen.

Het West-Brabants Archief wil zo snel mogelijk voor zo veel mogelijk mensen de bouwdossiers online beschikbaar stellen. Het voegt daarom wekelijks de nieuwe digitaal beschikbare bestanden toe aan het E-Loket Bouwdossiers. Doelstelling is dat op een zo kort mogelijke termijn alle bouwdossiers voor de negen deelnemende gemeenten voor iedereen online raadpleegbaar zijn.