Sinds eind vorig jaar kan iedereen dankzij onze nieuwe dienst Scanning on Demand archiefstukken uit het West-Brabants Archief kosteloos laten digitaliseren. Met deze klantgerichte aanpak willen we inspelen op de vraag van onze bezoekers en hun een eigentijdse dienstverlening aanbieden. Ook in december en januari was er weer volop belangstelling voor deze service. De namen, beschrijvingen en bijhorende links van de voortaan online beschikbare bronnen zijn te vinden in dit overzicht.

In de kijker:

Deze keer speciale aandacht voor een stamboek afkomstig uit het archief van het Rooms-Katholieke weeshuis te Steenbergen. In het stamboek staat een overzicht van jongens en meisjes die in de periode 1820 tot en met 1845 werden ingeschreven in het weeshuis. Vervolgens is er in het register voor elk kind een pagina gereserveerd, waarop minutieus werd genoteerd welke goederen en kleding het kind had ontvangen. Dit stamboek geeft op deze manier een interessant inkijkje in het dagelijks leven van de kinderen in een rooms-katholiek weeshuis in de 19de eeuw.

NL BozWBA boz 0939 114 007

 

 

 

 

 

 

  

  

- Twee eeuwen terug in de tijd, een deel van het overzicht van de ontvangen spulletjes door Gerardus Ligteveld in het Rooms-Katholieke weeshuis in Steenbergen.