Uw visie is voor ons van belang

Reacties van bezoekers stellen wij zeer op prijs. Deze reacties helpen ons om de dienstverlening beter af te stemmen op uw wensen en ideeën. Wij hopen natuurlijk dat uw bezoek aan het West-Brabants Archief nuttig en plezierig verloopt en proberen u daarbij zo goed mogelijk van dienst te zijn. Als er iets mis gaat, dan zullen wij proberen dit te verhelpen. Maak daarom niet alleen uw wensen en ideeën, maar ook uw klacht aan ons kenbaar. Wat is een klacht precies? Een klacht is elke uiting van onvrede over een behandeling of bejegening.

Indienen van een klacht

Als u een klacht heeft tijdens uw bezoek aan het West-Brabants Archief, neem dan contact op met een medewerk(st)er van de studiezaal. Hij/zij zal proberen uw klacht eerst zelf op te lossen. Als uw klacht niet tijdens uw bezoek kan worden afgedaan, dan kunt u de aard van uw klacht omschrijven op het klachtenformulier. Dit formulier is verkrijgbaar bij de balie in de studiezaal. Het volledig ingevulde formulier kunt u afgeven aan de medewerk(st)er van de studiezaal. U kunt een klacht ook later indienen door het klachtenformulier te downloaden, in te vullen en dit per mail of per post te verzenden aan de directeur van het West-Brabants Archief. Het email-adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het postadres: Hofstraat 2b, 4611 TJ te Bergen op Zoom.

Afhandeling van klachten

Een mondeling geuite klacht wordt behandeld door de dienstdoende studiezaalmedewerker(ster). Een schriftelijke klacht wordt behandeld door de directeur van het West-Brabants Archief. U krijgt binnen 7 dagen na ontvangst van uw klacht een bevestiging. De directeur van het West-Brabants Archief zendt u uiterlijk 14 dagen na binnenkomst een schriftelijk antwoord op uw klacht. Als u niet tevreden bent over de behandeling van uw klacht, kunt u een bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van het West-Brabants Archief. Het dagelijks bestuur van het West-Brabants Archief neemt in principe binnen zes weken na ontvangst van het bezwaarschrift een beslissing en deelt deze schriftelijk aan de klager mee. Bent u het niet eens met de beslissing, dan kunt u deze voorleggen aan de Nationale Ombudsman