Post- en bezoekadres

West-Brabants Archief
Hofstraat 2b
4611 TJ Bergen op Zoom


T: 085-0404110 (algemeen)
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T: 085-0404111 (studiezaal)
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekadres Historisch Informatie Punt (HIP)

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
0165- 563799

Openingstijden

Het West-Brabants Archief is bereikbaar van maandag t/m vrijdagochtend (12.00 uur).
De studiezaal is geopend op dinsdag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.
Het HIP in Roosendaal is geopend op woensdag t/m vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Tijdens de kerstperiode zijn wij gesloten (25 december 2017 t/m maandag 1 januri 2018). Ook de chatdienst is dan gesloten.

Routebeschrijving studiezaal

 
Openbaar vervoer

Het West-Brabants archief is op 15 minuten loopafstand van het NS treinstation gevestigd. Vanuit het station loopt u rechtdoor de Stationsstraat in. U volgt daarna de Wouwsestraat, die vervolgens overgaat in de Zuivelstraat. U steekt de Grote Markt over en slaat vervolgens rechtsaf de Fortuinstraat in. Halverwege passeert u de ingangspoort naar het Markiezenhof, u loopt onder de poort door en steekt het plein over. Nadat u onder de tweede poort doorgaat ziet u de ingang van het archief voor u.

Parkeren

Direct voor de deur parkeren is alleen mogelijk voor leveranciers of voor in- en uitstappen.

Er zijn voldoende parkeergelegenheden in de buurt. Dichtstbijzijnde parkeerplaats is gelegen aan het Sint Catharinaplein of het Mineurplein, op 2 minuten loopafstand. De parkeerplaatsen aan de Gedempte haven, Noordzijde Haven of Zuidzijde Haven liggen op 5 minuten lopen. In de gehele binnenstad van Bergen op Zoom is het betaald parkeren.

Routebeschrijving HIP

 
Openbaar vervoer

Bij het verlaten van het station loopt u in circa 10 minuten naar het HIP. Vanuit het station loopt u rechts de Stationstraat in (deze straat loopt evenwijdig aan de spoorlijn). U neemt de tweede zijstraat (Ludwigstraat) links. Aan het einde gaat u weer links (Kloosterstraat) en neemt u de eerste straat rechts (Domineestraat). U slaat de eerste straat linksaf en en slaat vervolgens de eerste straat rechtsaf. U vindt de ingang van het HIP aan uw linkerhand, bij het Grand Café Over de Tong (naast Schouwburg de Kring)

Parkeren

U kunt uw auto parkeren in parkeergarage Biggelaar, op slechts 2 minuten lopen van het HIP of in het Emile van Loonpark, op slechts 5 minuten lopen. In de gehele binnenstad van Roosendaal is het betaald parkeren.