De scans en indexen van de bevolkingsregisters over de periode 1921-1939 zijn vanwege privacywetgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming) per 1 mei 2018 offline gehaald.

De meest voorkomende vragen hebben wij voor u op een rij gezet:

V: Ik ben geboren vóór 1940 en wil mijn eigen inschrijving inzien.
A: U kunt uw eigen inschrijving te allen tijde opvragen en (kosteloos) inzien. Dat kan alleen door uzelf  fysiek te legitimeren aan de balie in de studiezaal. 

V: Ik wil gegevens over andere personen dan mezelf, die overleden zijn.
A: U mailt uw aanvraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met volledige naam van de gezochte persoon. U voegt het schriftelijke bewijs bij van een officiële overlijdensakte of overlijdensverklaring, zodat we kunnen vaststellen of we u de informatie kunnen verstrekken. U ontvangt géén geanonimiseerde scan/afdruk van de gezinskaart/ het bevolkingsregister. Ook kunt u de originele gezinskaart/ het originele bevolkingsregister niet raadplegen in onze studiezaal.

V: Ik wil gegevens van andere personen dan mezelf, die niet overleden zijn.
A: Deze gegevens zijn niet openbaar en kunnen niet worden verstrekt.

V: Ik wil gegevens vóór 1921.
A: De scans van de bevolkingsadministratie zijn te raadplegen via Voorouders of Bladeren in bronnen. Als een bevolkingsregister bijvoorbeeld begint in 1918 maar eindigt in 1925 is het gehele register offline gezet. Wanneer u uit zo'n register informatie van voor 1921 wilt opvragen dan kunt u ons een mail sturen met de gegevens van de betreffende persoon. U ontvangt dan scan/afdruk van de betreffende pagina uit het bevolkingsregister.

V: Ik wil gegevens ná 1939.
A: Persoonskaarten van overleden personen, de opvolger van de gezinskaarten worden bewaard bij het Centraal Bureau voor Genealogie.

V: Ik wil weten welke scans online staan.
A: Per (voormalige) gemeente is een Bronnenoverzicht gepubliceerd.