Zoals wij al eerder aankondigden zal in mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treden. De AVG verbiedt het publiceren van persoonsgegevens van nog levende personen, vooral als het zogenaamde ‘bijzondere’ persoonsgegevens betreft. Hieronder vallen onderwerpen als religie en politieke overtuiging. Juist deze ‘bijzondere’ gegevens zijn in het geding bij de gezinskaarten/bevolkingsregisters. Daarin staan namelijk ook gegevens over de godsdienstige gezindheid van inwoners.

Na onderzoek hebben wij besloten om per 1 mei 2018 de gezinskaarten/bevolkingsregisters uit de periode 1921-1940 niet langer online aan te bieden via onze website. Ook als een bevolkingsregister bijvoorbeeld begint in 1918 maar eindigt in 1925 zal het gehele register offline gezet worden. Ook de toegang op achternaam zal niet langer raadpleegbaar zijn op onze website.

Wanneer u informatie over een overleden persoon wilt ontvangen die vermeld staat op een gezinskaart of in een bevolkingsregister in de periode 1921-1940 kunt u hiervoor contact opnemen met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U moet aan kunnen tonen dat de persoon waarover u gegevens wilt ontvangen is overleden door middel van (een afschift) van een overlijdensakte. Wanneer dit het geval is zal de studiezaalmedewerker u informatie geven over de betreffende persoon. U ontvangt géén geanonimiseerde scan/afdruk van de gezinskaart/ het bevolkingsregister. Ook kunt u de originele gezinskaart / het originele bevolkingsregister niet raadplegen in onze studiezaal.

Wij begrijpen dat deze beperking van de raadpleegbaarheid van deze genealogische bron voor u als bezoeker erg tegenvalt. Wij hopen dat u begrip op kunt brengen voor de maatregelen die het West-Brabants Archief moet treffen om te voldoen aan de privacywetgeving.