Vanaf 21 juli verruimt het West-Brabants Archief de wekelijkse bezoekmogelijkheden op dinsdagen voor zijn studiezaal. We verhogen de capaciteit naar vier personen tegelijkertijd en een bezoek mag voortaan uitzonderlijk drie uur duren. Norm blijft wel dat een afspraak enkel mogelijk is als blijkt dat onze medewerkers u online niet verder kunnen helpen. 

In de nieuwe bezoekregeling voorziet het West-Brabants Archief in twee zitplaatsen aan de leestafel en twee plaatsen aan de computers en microfichelezers. Voorlopig alleen nog op dinsdagen kunt u steeds tussen 9 en 16 uur op hele uren een tijdsblok van één uur reserveren. Wanneer volgens u een langer bezoek nodig is, kunt u bij de aanvraag het verzoek indienen om een dagdeel tussen 9 en 12 uur of 13 en 16 uur te reserveren.

Een aanvraag voor een bezoek aan onze studiezaal kunt u per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indienen. In het bericht vermeldt u uw telefoonnummer, de gewenste datum en het tijdsblok voor uw aanvraag, de stukken die u wilt inzien en of u al dan niet gebruik wenst te maken van een pc of microfichelezer. Een afspraak is pas geldig als deze door een medewerker is bevestigd. In de bevestigingsmail staan ook verdere praktische richtlijnen voor het bezoek vermeld.

Bezoekers wordt nadrukkelijk gevraagd om enkel gebruik te maken van deze dienstverlening als zij geen gezondheidsklachten ervaren. Wanneer de situatie het toelaat, zal het West-Brabants Archief de mogelijkheden voor een bezoek aan de studiezaal opnieuw aanpassen. De richtlijnen en adviezen van het RIVM zijn hierin steeds leidend.