Wie om dringende redenen originele archiefstukken wil inzien, kan vanaf 9 juni op dinsdagen steeds na afspraak de studiezaal van het West-Brabants Archief bezoeken. Onze verschillende vormen van digitale dienstverlening zoals Scanning on Demand, het E-loket Bouwdossiers en informatievragen per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. blijven vanzelfsprekend gewoon beschikbaar. Wanneer een dringende aanvraag niet digitaal afgehandeld kan worden, dan kan er een afspraak worden gemaakt voor een bezoek aan de studiezaal.

Bezoekers kunnen per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van hun telefoonnummer op dinsdagen een tijdslot van een uur aanvragen om originele archiefstukken te raadplegen in onze heringerichte studiezaal. De tijdsblokken gaan steeds in om 9, 10, 11, 13, 14 en 15 uur. Per blok is steeds maar één bezoeker welkom. Een afspraak is pas geldig als deze door een medewerker is bevestigd. In de bevestigingsmail staan ook verdere praktische richtlijnen voor het bezoek vermeld.

Bezoekers wordt nadrukkelijk gevraagd om enkel gebruik te maken van deze dienstverlening als zij geen gezondheidsklachten ervaren. Wanneer de situatie het toelaat, zal het West-Brabants Archief de mogelijkheden voor een bezoek aan de studiezaal opnieuw aanpassen. De richtlijnen en adviezen van het RIVM zijn hierin steeds leidend.